SIMONATO, Barbara
SIMONATO, Barbara
DIPARTIMENTO DI BIOTECNOLOGIE
Allergie ai prodotti derivati dai cereali: quale è il ruolo dei trattamenti termici?
2003-01-01 A., Curioni; Simonato, Barbara; M., De Zorzi; G., Pasini
Allergie Alimentari IgE-mediate: messa a punto di un metodo per l’identificazione degli allergeni
1998-01-01 Simonato, Barbara; G., Pasini; DAL BELIN PERUFFO, Angelo; F., De Lazzari; P., Spettoli; A., Curioni
Botrytis cinerea infection during raising of Garganega for the production of Recioto di Soave wine
2004-01-01 L., Cisamolo; M., Furia; G., Sordato; Mainente, Federica; Simonato, Barbara; Tornielli, Giovanni Battista; Ferrarini, Roberto
Can allergenic proteins reach intestinal mucosa? Effect of “in vitro” peptic digestion of bread prolamins on IgE recognition
2002-01-01 Simonato, Barbara; F., Polato; F., De Lazzari; G., Pasini; C., Gemignani; A., Curioni
Criogene extraktionsverfahren bei der weisswein-herstellung
2005-01-01 Ferrarini, Roberto; Bocca, E.; Tornielli, Giovanni Battista; Simonato, Barbara
Detection of wheat and maize allergens by immunoblotting with individual allergic sera
1998-01-01 F., Polato; F., De Lazzari; G., Pasini; Simonato, Barbara; G., Marcer; M. R., Orlando; M., Giannattasio; A., Peruffo; A., Curioni
Development of an alternative ADY quality control by isothermal calorimetry
2005-01-01 Angilella, S. A.; Bocca, E.; Tornielli, Giovanni Battista; Simonato, Barbara; Ferrarini, Roberto
Durum wheat glutenin polymers: a study based on extractability and SDS Page
2000-01-01 A., Curioni; N., D’Incecco; N. E., Pogna; G., Pasini; Simonato, Barbara; A., Dal Belin Peruffo
Effect of cryoextraction on phenols fractions of musts derived from white grape varieties
2005-01-01 Simonato, Barbara; Mainente, Federica; Spinelli, P.; Tornielli, Giovanni Battista; Ferrarini, Roberto
Effect of different environmental conditions on berry polyphenols during postharvest dehydration of grapes
2005-01-01 Tornielli, Giovanni Battista; Spinelli, P.; Simonato, Barbara; Ferrarini, Roberto
Effetto della cottura sulla digeribilità in vitro delle proteine dell’impasto per pane
2002-01-01 Simonato, Barbara; G., Pasini; M., Giorato; P., Spettoli; A., Curioni
Food allergy to corn: fate of the allergens during cooking and digestion
2001-01-01 G., Pasini; Simonato, Barbara; A., Curioni; B., Santucci; A., Cristaudo; M., Giannattasio
Food allergy to durum wheat: IgE binding to semolina and pasta proteins as affected by cooking and proteolytic digestion
2002-01-01 G., Pasini; Simonato, Barbara; M., De Zorzi; Zoccatelli, Gianni; A., Curioni
Food Allergy to Durum Wheat: IgE binding to semolina and pasta proteins as affected by cooking and proteolytic digestion.
2002-01-01 Pasini, G.; Simonato, Barbara; De Zorzi, M.; Zoccatelli, Gianni; Curioni, A.
I peptidi generati dalla digestione gastrointestinale conservano la potenziale allergenicità della pasta di grano duro
2006-01-01 G., Pasini; M., De Zorzi; Simonato, Barbara; A., Curioni
Integrated approach to study grape metabolism during over-ripening for the production of Recioto and Amarone of Valpolicella wines
2005-01-01 Angilella, S. A.; Cisamolo, L.; Bocca, E.; Sartor, E.; Tornielli, Giovanni Battista; Simonato, Barbara; Ferrarini, Roberto
Integrated approach to study grape metabolism during over-ripening for the production of recioto and amarone of valpolicella wines
2005-01-01 Angilella, S. A.; Cisamolo, L.; Bocca, E.; Sartor, Elena; Tornielli, Giovanni Battista; Simonato, Barbara; Ferrarini, Roberto
Le chitinasi del frutto di kiwi sono potenziali allergeni coinvolti nella sindrome latice-frutta
2001-01-01 M., Giorato; Simonato, Barbara; A., Curioni; Mori, Nicola; G., Pasini
Liquid nitrogen cryogenic treatments on grapes for high quality white wines production
2006-01-01 Ferrarini, Roberto; Simonato, Barbara; Tornielli, Giovanni Battista; L., Cisamolo; Mainente, Federica
Number of IgE-positive-cells in duodenal mucosa reflects the presence of food specific IgE in serum of patients with intestinal disorders
2002-01-01 F., Polato; S., Chiarelli; Simonato, Barbara; D., Pizzuti; G., Guariso; A., Curioni; F., De Lazzari
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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Allergie ai prodotti derivati dai cereali: quale è il ruolo dei trattamenti termici? | 1-gen-2003 | A., Curioni; Simonato, Barbara; M., De Zorzi; G., Pasini | |
Allergie Alimentari IgE-mediate: messa a punto di un metodo per l’identificazione degli allergeni | 1-gen-1998 | Simonato, Barbara; G., Pasini; DAL BELIN PERUFFO, Angelo; F., De Lazzari; P., Spettoli; A., Curioni | |
Botrytis cinerea infection during raising of Garganega for the production of Recioto di Soave wine | 1-gen-2004 | L., Cisamolo; M., Furia; G., Sordato; Mainente, Federica; Simonato, Barbara; Tornielli, Giovanni Battista; Ferrarini, Roberto | |
Can allergenic proteins reach intestinal mucosa? Effect of “in vitro” peptic digestion of bread prolamins on IgE recognition | 1-gen-2002 | Simonato, Barbara; F., Polato; F., De Lazzari; G., Pasini; C., Gemignani; A., Curioni | |
Criogene extraktionsverfahren bei der weisswein-herstellung | 1-gen-2005 | Ferrarini, Roberto; Bocca, E.; Tornielli, Giovanni Battista; Simonato, Barbara | |
Detection of wheat and maize allergens by immunoblotting with individual allergic sera | 1-gen-1998 | F., Polato; F., De Lazzari; G., Pasini; Simonato, Barbara; G., Marcer; M. R., Orlando; M., Giannattasio; A., Peruffo; A., Curioni | |
Development of an alternative ADY quality control by isothermal calorimetry | 1-gen-2005 | Angilella, S. A.; Bocca, E.; Tornielli, Giovanni Battista; Simonato, Barbara; Ferrarini, Roberto | |
Durum wheat glutenin polymers: a study based on extractability and SDS Page | 1-gen-2000 | A., Curioni; N., D’Incecco; N. E., Pogna; G., Pasini; Simonato, Barbara; A., Dal Belin Peruffo | |
Effect of cryoextraction on phenols fractions of musts derived from white grape varieties | 1-gen-2005 | Simonato, Barbara; Mainente, Federica; Spinelli, P.; Tornielli, Giovanni Battista; Ferrarini, Roberto | |
Effect of different environmental conditions on berry polyphenols during postharvest dehydration of grapes | 1-gen-2005 | Tornielli, Giovanni Battista; Spinelli, P.; Simonato, Barbara; Ferrarini, Roberto | |
Effetto della cottura sulla digeribilità in vitro delle proteine dell’impasto per pane | 1-gen-2002 | Simonato, Barbara; G., Pasini; M., Giorato; P., Spettoli; A., Curioni | |
Food allergy to corn: fate of the allergens during cooking and digestion | 1-gen-2001 | G., Pasini; Simonato, Barbara; A., Curioni; B., Santucci; A., Cristaudo; M., Giannattasio | |
Food allergy to durum wheat: IgE binding to semolina and pasta proteins as affected by cooking and proteolytic digestion | 1-gen-2002 | G., Pasini; Simonato, Barbara; M., De Zorzi; Zoccatelli, Gianni; A., Curioni | |
Food Allergy to Durum Wheat: IgE binding to semolina and pasta proteins as affected by cooking and proteolytic digestion. | 1-gen-2002 | Pasini, G.; Simonato, Barbara; De Zorzi, M.; Zoccatelli, Gianni; Curioni, A. | |
I peptidi generati dalla digestione gastrointestinale conservano la potenziale allergenicità della pasta di grano duro | 1-gen-2006 | G., Pasini; M., De Zorzi; Simonato, Barbara; A., Curioni | |
Integrated approach to study grape metabolism during over-ripening for the production of Recioto and Amarone of Valpolicella wines | 1-gen-2005 | Angilella, S. A.; Cisamolo, L.; Bocca, E.; Sartor, E.; Tornielli, Giovanni Battista; Simonato, Barbara; Ferrarini, Roberto | |
Integrated approach to study grape metabolism during over-ripening for the production of recioto and amarone of valpolicella wines | 1-gen-2005 | Angilella, S. A.; Cisamolo, L.; Bocca, E.; Sartor, Elena; Tornielli, Giovanni Battista; Simonato, Barbara; Ferrarini, Roberto | |
Le chitinasi del frutto di kiwi sono potenziali allergeni coinvolti nella sindrome latice-frutta | 1-gen-2001 | M., Giorato; Simonato, Barbara; A., Curioni; Mori, Nicola; G., Pasini | |
Liquid nitrogen cryogenic treatments on grapes for high quality white wines production | 1-gen-2006 | Ferrarini, Roberto; Simonato, Barbara; Tornielli, Giovanni Battista; L., Cisamolo; Mainente, Federica | |
Number of IgE-positive-cells in duodenal mucosa reflects the presence of food specific IgE in serum of patients with intestinal disorders | 1-gen-2002 | F., Polato; S., Chiarelli; Simonato, Barbara; D., Pizzuti; G., Guariso; A., Curioni; F., De Lazzari |