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Attitudini fermentative di un ceppo di S. uvarum autoctono della Valpolicella 1-gen-2008 Tosi, E.; Azzolini, M.; Zapparoli, Giacomo
Effects of centrifugation on malolactic fermentation in red wine 1-gen-2008 Simonato, Barbara; E., Tosi; Mainente, Federica; M., Azzolini; P., Spinelli; M., Cristofoletti; Zapparoli, Giacomo
Genotyping by Amplified Fragment Length Polymorphism and malate metabolism performances of indigenous Oenococcus oeni strains isolated from Primitivo wine 1-gen-2008 Cappello, M. S.; Stefani, D.; Greco, F.; Logrieco, A.; Zapparoli, Giacomo
Incidenza della muffa nobile sulle caratteristiche chimiche e sensoriali del vino Amarone 1-gen-2009 Tosi, E.; Azzolini, M.; Zapparoli, Giacomo; Cipriani, M.; Finato, F.; Fedrizzi, B.
A CTAB based method for the preparation of total protein extract of wine spoilage microrganisms for proteomic analysis. 1-gen-2009 Polati, Rita; Zapparoli, Giacomo; P., Giudici; Bossi, Alessandra Maria
Evidence of different fermentation behaviours of two indigenous strains of Saccharomyces cerevisiae and Saccharomyces uvarum isolated from Amarone wine. 1-gen-2009 Tosi, E.; Azzolini, M.; Guzzo, Flavia; Zapparoli, Giacomo
Bacterial Inoculation Strategies for the Achievement of MalolacticFermentation in High-alcohol Wines 1-gen-2009 Zapparoli, Giacomo; Tosi, E.; Azzolini, M.; Vagnoli, P.; Krieger, S.
Effect of tannic acid on Lactobacillus plantarum wine strain during starvation: A proteomic study. 1-gen-2009 Cecconi, Daniela; Cristofoletti, Marta; Milli, Alberto; Antonioli, Paolo; Rinalducci, S; Zolla, L; Zapparoli, Giacomo
Proteomic analysis of Oenococcus oeni freeze-dried culture to assess the importance of cell acclimation to conduct malolactic fermentation in wine. 1-gen-2009 Cecconi, Daniela; Milli, Alberto; S., Rinalducci; L., Zolla; Zapparoli, Giacomo
Indagini microbiologiche sull’efficacia del lisozima nella vinificazione in rosso. 1-gen-2010 Azzolini, M.; Zapparoli, G.; Veneri, G.; Tosi, E.
Selezione di lieviti per vini passiti isolati dal microbiota dei fruttai 1-gen-2010 Azzolini, M.; Tosi, E.; Faccio, S.; Zapparoli, Giacomo
Molecular and biochemical diversity of Oenococcus oeni strains isolated during spontaneous malolactic fermentation of Malvasia Nera wine 1-gen-2010 Cappello, M. S.; Zapparoli, Giacomo; Stefani, D.; Logrieco, A.
Evaluation of technological effects of yeast-bacterial co-inoculation in red table wine production 1-gen-2010 Azzolini, M.; Tosi, E.; Vagnoli, P.; Krieger, S.; Zapparoli, Giacomo
Evaluating the efficacy of lysozyme against lactic acid bacteria under different winemaking scenarios 1-gen-2010 Azzolini, M.; Tosi, E.; Veneri, G.; Zapparoli, Giacomo
Test rapido per quantificazione ed analisi di proteine e glicoproteine nei vini bianchi 1-gen-2011 Simonato, Barbara; Zapparoli, Giacomo; Vincenzi, S.; Rizzi, Corrado
Torulaspora per produrre l'Amarone 1-gen-2011 Azzolini, M.; Tosi, E.; Zapparoli, Giacomo; Vagnoli, G.; Lo Paro, J. F.; De Palma, L.; Scrinzi, C.
Yeast/bacterial co-inoculation in red wine 1-gen-2011 Azzolini, M.; Tosi, E.; Vagnoli, P.; Krieger, S.; Zapparoli, Giacomo
The inhibitory effects of wine phenolics on lysozyme activity against lacticacid bacteria 1-gen-2011 Guzzo, Flavia; Cappello, M. S.; Azzolin, I. M.; Tosi, E.; Zapparoli, Giacomo
Changes in wine aroma composition according to botrytised berry percentage: a preliminary study on Amarone wine 1-gen-2011 Fedrizzi, B.; Tosi, E.; Simonato, Barbara; Finato, F.; Cipriani, M.; Caramia, G.; Zapparoli, Giacomo
Model aging and oxidation effects on varietal, fermentative, and sulfur compounds in a dry botrytized red wine 1-gen-2011 Fedrizzi, B.; Zapparoli, Giacomo; Finato, F.; Tosi, E.; Turri, A.; Azzolini, M.; Versini, G.
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