DELLAGLIO, Franco
DELLAGLIO, Franco
DIPARTIMENTO DI BIOTECNOLOGIE (attivo dal 01/07/1998 al 30/04/2010)
Cell aggregation: a defensive strategy shown by Oenococcus oeni Br10 to survive in stressful environments?
2007-01-01 Fracchetti, Fabio; Dellaglio, Franco; Suzzi, G.; Torriani, Sandra
Co-impiego di lieviti e batteri malolattici produttori di biocapsule come metodo innovativo nei processi di vinificazione.
2009-01-01 Fracchetti, Fabio; Dellaglio, Franco; Torriani, Sandra
Comparative genomics for the taxonomy of the family Lactobacillaceae
2011-01-01 Salvetti, Elisa; Torriani, Sandra; Dellaglio, Franco; Felis, Giovanna
DGGE: an useful tool for discriminating microbial species of oenological interest.
2003-01-01 Torriani, Sandra; Dalai, I.; Bovo, E.; Suzzi, G.; Dellaglio, Franco
Differentiation of Enterococcus species based on a triple-target genes diagnostic DNA-microarray.
2005-01-01 Castioni, Anna; Fracchetti, Fabio; Felis, Giovanna; Cattonaro, F.; Mantero, G.; Dellaglio, Franco; Torriani, Sandra
Effect of two functional fermented milks on the intestinal lactic population and the immune response of healthy adults and children in relation to the probiotic composition.
2006-01-01 Zanini, Katia; Marzotto, Marta; Castellazzi, A; Borsari, A; Dellaglio, Franco; Torriani, Sandra
Health-promoting properties of new lactobacilli strains: in-vivo models
2001-01-01 BERTAZZONI MINELLI, Elisa; Benini, Anna; Marzotto, Marta; Fasoli, S.; Sbarbati, Andrea; Ruzzenente, Orazio; Ferrario, R.; Hendriks, H.; Dellaglio, Franco
Indagini sulla sicurezza alimentare di prodotti tipici della Montagna Veronese
2004-01-01 Poli, Albino; Tardivo, Stefano; Sembeni, Silvia; Guglielmini, Elena; DALLE PEZZE, Gianfranco; Nicolis, Morena; Dellaglio, Franco
La fermentazione malolattica nei vini veronesi: l’esperienza dell’Università di Verona.
2000-01-01 Dellaglio, Franco; Torriani, Sandra; Zapparoli, G.; Malacrinò, P.; Tosi, E.
Label and plate counting correspondence of probiotic products
2001-01-01 Dellaglio, Franco; Benini, Anna; De Dea, P.; Morelli, L.; Marzotto, Marta; Malacrinò, P.; BERTAZZONI MINELLI, Elisa
Metodi molecolari per la valutazione della sicurezza microbiologica degli alimenti fermentati
2006-01-01 Rizzotti, Lucia; Marzotto, Marta; Simeoni, Desj; Guglielmini, Elena; LA GIOIA, Federica; Dellaglio, Franco
Microbial biodiversity and selection of autochthonous strains for Valpolicella wines.
2000-01-01 Zapparoli, G.; Tosi, E.; Malacrinò, P.; Suzzi, G.; Torriani, Sandra; Dellaglio, Franco
Microbiological contribution to the study of Monte Veronese Cheese
1999-01-01 Torriani, Sandra; Dellaglio, Franco; Lombardi, A.
Microbiological study of Monte Veronese cheese: characterisation and identification of thermophilic lactic acid bacteria
1999-01-01 Lombardi, A.; Cattelan, A.; Dal Maistro, L.; Torriani, Sandra; Zapparoli, G.; Dellaglio, Franco
Microbiological study of Monte Veronese cheese: characterization and identification of non starter lactic acid bacteria (NSLAB)
1999-01-01 Torriani, Sandra; Orsi, C.; Dellaglio, Franco; Lombardi, A.; De Dea, P.; Andrighetto, C.
Omics in the Taxonomy of Food Bacteria
2006-01-01 Dellaglio, Franco; Felis, Giovanna
Phylogenetic relationships of enterococci and their differentiation by recA gene sequence analysis.
2002-01-01 Torriani, Sandra; Felis, Giovanna; E., Knijff; Dellaglio, Franco
Phylogeny of lactic acid bacteria based on recA and 16S rDNAs sequence analysis
2003-01-01 Felis, Giovanna; Dellaglio, Franco; E., Knijff; Torriani, Sandra
Plate counting of probiotic products
1998-01-01 BERTAZZONI MINELLI, Elisa; Dellaglio, Franco; Binelli, A.; Morelli, L.; Campominosi, E.; De Dea, P.
Preliminary evaluation of probiotic properties of L. casei strains
2001-01-01 BERTAZZONI MINELLI, Elisa; Benini, Anna; Marzotto, Marta; Sbarbati, Andrea; Ruzzenente, Orazio; Dellaglio, Franco
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Cell aggregation: a defensive strategy shown by Oenococcus oeni Br10 to survive in stressful environments? | 1-gen-2007 | Fracchetti, Fabio; Dellaglio, Franco; Suzzi, G.; Torriani, Sandra | |
Co-impiego di lieviti e batteri malolattici produttori di biocapsule come metodo innovativo nei processi di vinificazione. | 1-gen-2009 | Fracchetti, Fabio; Dellaglio, Franco; Torriani, Sandra | |
Comparative genomics for the taxonomy of the family Lactobacillaceae | 1-gen-2011 | Salvetti, Elisa; Torriani, Sandra; Dellaglio, Franco; Felis, Giovanna | |
DGGE: an useful tool for discriminating microbial species of oenological interest. | 1-gen-2003 | Torriani, Sandra; Dalai, I.; Bovo, E.; Suzzi, G.; Dellaglio, Franco | |
Differentiation of Enterococcus species based on a triple-target genes diagnostic DNA-microarray. | 1-gen-2005 | Castioni, Anna; Fracchetti, Fabio; Felis, Giovanna; Cattonaro, F.; Mantero, G.; Dellaglio, Franco; Torriani, Sandra | |
Effect of two functional fermented milks on the intestinal lactic population and the immune response of healthy adults and children in relation to the probiotic composition. | 1-gen-2006 | Zanini, Katia; Marzotto, Marta; Castellazzi, A; Borsari, A; Dellaglio, Franco; Torriani, Sandra | |
Health-promoting properties of new lactobacilli strains: in-vivo models | 1-gen-2001 | BERTAZZONI MINELLI, Elisa; Benini, Anna; Marzotto, Marta; Fasoli, S.; Sbarbati, Andrea; Ruzzenente, Orazio; Ferrario, R.; Hendriks, H.; Dellaglio, Franco | |
Indagini sulla sicurezza alimentare di prodotti tipici della Montagna Veronese | 1-gen-2004 | Poli, Albino; Tardivo, Stefano; Sembeni, Silvia; Guglielmini, Elena; DALLE PEZZE, Gianfranco; Nicolis, Morena; Dellaglio, Franco | |
La fermentazione malolattica nei vini veronesi: l’esperienza dell’Università di Verona. | 1-gen-2000 | Dellaglio, Franco; Torriani, Sandra; Zapparoli, G.; Malacrinò, P.; Tosi, E. | |
Label and plate counting correspondence of probiotic products | 1-gen-2001 | Dellaglio, Franco; Benini, Anna; De Dea, P.; Morelli, L.; Marzotto, Marta; Malacrinò, P.; BERTAZZONI MINELLI, Elisa | |
Metodi molecolari per la valutazione della sicurezza microbiologica degli alimenti fermentati | 1-gen-2006 | Rizzotti, Lucia; Marzotto, Marta; Simeoni, Desj; Guglielmini, Elena; LA GIOIA, Federica; Dellaglio, Franco | |
Microbial biodiversity and selection of autochthonous strains for Valpolicella wines. | 1-gen-2000 | Zapparoli, G.; Tosi, E.; Malacrinò, P.; Suzzi, G.; Torriani, Sandra; Dellaglio, Franco | |
Microbiological contribution to the study of Monte Veronese Cheese | 1-gen-1999 | Torriani, Sandra; Dellaglio, Franco; Lombardi, A. | |
Microbiological study of Monte Veronese cheese: characterisation and identification of thermophilic lactic acid bacteria | 1-gen-1999 | Lombardi, A.; Cattelan, A.; Dal Maistro, L.; Torriani, Sandra; Zapparoli, G.; Dellaglio, Franco | |
Microbiological study of Monte Veronese cheese: characterization and identification of non starter lactic acid bacteria (NSLAB) | 1-gen-1999 | Torriani, Sandra; Orsi, C.; Dellaglio, Franco; Lombardi, A.; De Dea, P.; Andrighetto, C. | |
Omics in the Taxonomy of Food Bacteria | 1-gen-2006 | Dellaglio, Franco; Felis, Giovanna | |
Phylogenetic relationships of enterococci and their differentiation by recA gene sequence analysis. | 1-gen-2002 | Torriani, Sandra; Felis, Giovanna; E., Knijff; Dellaglio, Franco | |
Phylogeny of lactic acid bacteria based on recA and 16S rDNAs sequence analysis | 1-gen-2003 | Felis, Giovanna; Dellaglio, Franco; E., Knijff; Torriani, Sandra | |
Plate counting of probiotic products | 1-gen-1998 | BERTAZZONI MINELLI, Elisa; Dellaglio, Franco; Binelli, A.; Morelli, L.; Campominosi, E.; De Dea, P. | |
Preliminary evaluation of probiotic properties of L. casei strains | 1-gen-2001 | BERTAZZONI MINELLI, Elisa; Benini, Anna; Marzotto, Marta; Sbarbati, Andrea; Ruzzenente, Orazio; Dellaglio, Franco |