GATTO, Veronica

GATTO, Veronica  

DIPARTIMENTO DI BIOTECNOLOGIE  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 32 (tempo di esecuzione: 0.026 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
A genetic insight into peptide and amino-acid utilization by Propionibacterium freudenreichii LMG 16415. 1-gen-2006 Rossi, Franca; Gatto, Veronica; Marzotto, Marta; Torriani, Sandra
A groundbreaking biorefinery loop for the valorization of cigarette butts into fermentable sugars and bioethanol 1-gen-2023 Battista, Federico; Padovan, Caterina; Salvetti, Elisa; Gatto, Veronica; Rizzioli, Fabio; Bertasini, Davide; Bolzonella, David
A survey on yeast microbiota associated with an Italian traditional sweet-leavened baked good fermentation. 1-gen-2004 Vernocchi, P.; Valmorri, S.; Gatto, Veronica; Torriani, Sandra; Gianotti, A.; Suzzi, G.; Guerzoni, M. E.; Gardini, F.
An assessment of factors characterising the microbiology of Grana Trentino cheese, a Grana-type cheese 1-gen-2012 Rossi, Franca; Gatto, Veronica; Sabattini, G.; Torriani, Sandra
Antimicrobial spectrum activity of bacteriocinogenic Staphylococcus strains isolated from goat and sheep milk 1-gen-2019 Rahmdel, Samane; Shekarforoush, Seyed Shahram; Hosseinzadeh, Saeid; Torriani, Sandra; Gatto, Veronica
Applicazione di criteri convenzionali e innovativi per la selezione di lieviti autoctoni per la produzione di vini veneti 1-gen-2007 E., Benedetti; Bocca, E.; Ferrarini, Roberto; Torriani, Sandra; Gatto, Veronica
Conosci l’attore principale della fermentazione? Dominanza e co-dominanza di ceppi di lievito in fermentazioni industriali 1-gen-2013 DEL CASALE, Antonio; Gaio, E.; Felis, Giovanna; Gatto, Veronica; Torriani, Sandra; Fracchetti, Fabio
Control of tyramine and histamine accumulation by lactic acid bacteria using bacteriocin forming lactococci. 1-gen-2014 Tabanelli, G.; Montanari, C.; Bargossi, E.; Lanciotti, R.; Gatto, Veronica; Felis, Giovanna; Torriani, Sandra; Gardini, F.
Criteri funzionali e di sicurezza per la valutazione di batteri lattici e lieviti da impiegare nella produzione di alimenti fermentati e come probiotici 1-gen-2008 Gatto, Veronica
Draft Genome Sequence of the Probiotic Yeast Kluyveromyces marxianus fragilis B0399 1-gen-2016 Quarella, Sara; Lovrovich, Paola; Scalabrin, Simone; Campedelli, Ilenia; Backovic, Ana; Gatto, Veronica; Cattonaro, Federica; Turello, Alessandro; Torriani, Sandra; Felis, Giovanna
Effects of the diameter on physico-chemical, microbiological and volatile profile in dry fermented sausages produced with two different starter cultures 1-gen-2018 Montanari, Chiara; Gatto, Veronica; Torriani, Sandra; Barbieri, Federica; Bargossi, Eleonora; Lanciotti, Rosalba; Grazia, Luigi; Magnani, Rudy; Tabanelli, Giulia; Gardini, Fausto
Exploring the diversity of a collection of native non-Saccharomyces yeasts to develop co-starter cultures for winemaking 1-gen-2019 Binati, Renato L; Innocente, Giada; Gatto, Veronica; Celebrin, Alessandro; Polo, Maurizio; Felis, Giovanna E; Torriani, Sandra
Finding a correct species assignment for a Metschnikowia strain: insights from the genome sequencing of strain DBT012 1-gen-2023 Troiano, Eleonora; Larini, Ilaria; LEAL BINATI, Renato; Gatto, Veronica; Torriani, Sandra; Buzzini, Pietro; Turchetti, Benedetta; Salvetti, Elisa; Felis, Giovanna
Genetic diversity of enterococci from Iranian home-made artisanal dairy products 1-gen-2014 Fatemeh, Nejati; Gatto, Veronica; Anna, Castioni; Marta, Tebaldi; Mahdi, Babaei; Fabio, Fracchetti; Felis, Giovanna
Genomic and phenotypic diversity of Dekkera bruxellensis (Brettanomyces) strains isolated from italian red wines 1-gen-2004 Gatto, Veronica; Rossini, R.; Ferrarini, Roberto; Torriani, Sandra
Growth, biogenic amine production and tyrDC transcription of Enterococcus faecalis in synthetic medium containing defined amino acid concentrations 1-gen-2017 Bargossi, E; Tabanelli, G; Montanari, C; Gatto, Veronica; Chinnici, F; Gardini, F; Torriani, Sandra
Investigating the biotechnological potential of lactic acid bacteria strains isolated from different Algerian dairy and farm sources 1-gen-2022 Belarbi, Aicha Yasmine; de Almeida, Otávio G G; Gatto, Veronica; Torriani, Sandra; Del Rio, Beatriz; Ladero, Victor; Redruello, Begoña; Bensalah, Farid; Alvarez, Miguel A
Isolamento e caratterizzazione della microflora autoctona dei formaggi Trentingrana, Monteveronese e Valvenosta 1-gen-2006 Simeoni, D.; Gatto, Veronica; Knijff, E.; Sabattini, G.; Cristofoletti, M.; Dellaglio, F.
Isolamento e caratterizzazione di ceppi microbici autoctoni dei formaggi siciliani, Pecorino Siciliano e Ragusano 1-gen-2006 Torriani, Sandra; Simeoni, D.; Rizzotti, L.; Gatto, Veronica
Microbial population changes during sourdough fermentation monitored by DGGE analysis of 16S and 26S rRNA gene fragments. 1-gen-2004 Gatto, Veronica; Torriani, Sandra