VENERI, Gianluca
VENERI, Gianluca
DIPARTIMENTO DI BIOTECNOLOGIE
A Rapid Method for the Recovery, Quantification and Electrophoretic Analysis of Proteins from Beer
2006-01-01 Veneri, Gianluca; Zoccatelli, Gianni; Mosconi, Silvia; DALLA PELLEGRINA, Chiara; Chignola, Roberto; Rizzi, Corrado
Anti-tumour potential of a gallic acid-containing phenolic fraction from Oenothera biennis
2005-01-01 DALLA PELLEGRINA, Chiara; Padovani, G.; Mainente, Federica; Zoccatelli, Gianni; Bissoli, G.; Mosconi, Silvia; Veneri, Gianluca; DAL BELIN PERUFFO, Angelo; Andrighetto, G.; Rizzi, Corrado; Chignola, Roberto
Antimicrobial activity of active substance against free-living Erwinia species phylogenetically closer to Candidatus Erwinia dacicola, obligate endosymbiont of Bactrocera oleae
2021-01-01 Checchia, I.; Salvetti, E.; Veneri, G.; Carofano, I.; Felis, G. E.; Mori, N.; Mazzon, L.
Comparison between simultaneous and sequential alcoholic and malolactic fermentations for partially dried grapes in the production of Amarone style wine
2007-01-01 Krieger, S.; Zapparoli, Giacomo; Veneri, G.; Tosi, E.; Vagnoli, P.
Epidemiological analysis of vancomycin-resistant enterococci in a large tertiary-care hospital in Northen Italy
2001-01-01 M., Scagnelli; G., Pellizer; F., DE LALLA; A., D\'Emilio; M., Rassu; L., Bragagnolo; P., Reatto; Veneri, Gianluca; Ligozzi, Marco; Fontana, Roberta
Evaluating the efficacy of lysozyme against lactic acid bacteria under different winemaking scenarios
2010-01-01 Azzolini, M.; Tosi, E.; Veneri, G.; Zapparoli, Giacomo
Full-fledged proteomic analysis of bioactive wheat amylase inhibitors by a three-dimensional analytical technique: Identification of new heterodimeric aggregation states
2007-01-01 Zoccatelli, Gianni; DALLA PELLEGRINA, Chiara; Mosconi, Silvia; Marica, Consolini; Veneri, Gianluca; Chignola, Roberto; DAL BELIN PERUFFO, Angelo; Rizzi, Corrado
Gestire la malolattica con il coinoculo
2007-01-01 Tosi, E.; Zapparoli, Giacomo; Veneri, G.; Vagnoli, P.; Krieger, S.
Indagini microbiologiche sull’efficacia del lisozima nella vinificazione in rosso.
2010-01-01 Azzolini, M.; Zapparoli, G.; Veneri, G.; Tosi, E.
Protein recovery and quantification in wine: development of a new procedure
2005-01-01 Vincenzi, S.; Mosconi, Silvia; Zoccatelli, Gianni; DALLA PELLEGRINA, Chiara; Veneri, Gianluca; Chignola, Roberto; DAL BELIN PERUFFO, Angelo; Curioni, Andrea; Rizzi, Corrado
Resistance of enterococci to ampicillin and glycopeptide antibiotics in Italy
1998-01-01 Fontana, Roberta; Ligozzi, Marco; Mazzariol, Annarita; Veneri, Gianluca; Cornaglia, Giuseppe
Studies on the joint cytotoxicity of wheat germ agglutinin and monensin
2004-01-01 DALLA PELLEGRINA, Chiara; Matucci, Andrea; Zoccatelli, Gianni; Rizzi, Corrado; Vincenzi, S.; Veneri, Gianluca; Andrighetto, G.; DAL BELIN PERUFFO, Angelo; Chignola, Roberto
Temperature-dependent decay of wheat germ agglutinin activity and its implications for food processing and analysis
2004-01-01 Matucci, Andrea; Veneri, Gianluca; DALLA PELLEGRINA, Chiara; Zoccatelli, Gianni; Vincenzi, S.; Chignola, Roberto; DAL BELIN PERUFFO, Angelo; Rizzi, Corrado
Valutazione d’idoneità qualitativa di un ceppo di Oenococcus oeni da impiegare come starter della fermentazione malolattica in vino
2007-01-01 Tosi, E.; Veneri, G.; Cipriani, M.; Vagnoli, P.; Zapparoli, Giacomo
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
A Rapid Method for the Recovery, Quantification and Electrophoretic Analysis of Proteins from Beer | 1-gen-2006 | Veneri, Gianluca; Zoccatelli, Gianni; Mosconi, Silvia; DALLA PELLEGRINA, Chiara; Chignola, Roberto; Rizzi, Corrado | |
Anti-tumour potential of a gallic acid-containing phenolic fraction from Oenothera biennis | 1-gen-2005 | DALLA PELLEGRINA, Chiara; Padovani, G.; Mainente, Federica; Zoccatelli, Gianni; Bissoli, G.; Mosconi, Silvia; Veneri, Gianluca; DAL BELIN PERUFFO, Angelo; Andrighetto, G.; Rizzi, Corrado; Chignola, Roberto | |
Antimicrobial activity of active substance against free-living Erwinia species phylogenetically closer to Candidatus Erwinia dacicola, obligate endosymbiont of Bactrocera oleae | 1-gen-2021 | Checchia, I.; Salvetti, E.; Veneri, G.; Carofano, I.; Felis, G. E.; Mori, N.; Mazzon, L. | |
Comparison between simultaneous and sequential alcoholic and malolactic fermentations for partially dried grapes in the production of Amarone style wine | 1-gen-2007 | Krieger, S.; Zapparoli, Giacomo; Veneri, G.; Tosi, E.; Vagnoli, P. | |
Epidemiological analysis of vancomycin-resistant enterococci in a large tertiary-care hospital in Northen Italy | 1-gen-2001 | M., Scagnelli; G., Pellizer; F., DE LALLA; A., D\'Emilio; M., Rassu; L., Bragagnolo; P., Reatto; Veneri, Gianluca; Ligozzi, Marco; Fontana, Roberta | |
Evaluating the efficacy of lysozyme against lactic acid bacteria under different winemaking scenarios | 1-gen-2010 | Azzolini, M.; Tosi, E.; Veneri, G.; Zapparoli, Giacomo | |
Full-fledged proteomic analysis of bioactive wheat amylase inhibitors by a three-dimensional analytical technique: Identification of new heterodimeric aggregation states | 1-gen-2007 | Zoccatelli, Gianni; DALLA PELLEGRINA, Chiara; Mosconi, Silvia; Marica, Consolini; Veneri, Gianluca; Chignola, Roberto; DAL BELIN PERUFFO, Angelo; Rizzi, Corrado | |
Gestire la malolattica con il coinoculo | 1-gen-2007 | Tosi, E.; Zapparoli, Giacomo; Veneri, G.; Vagnoli, P.; Krieger, S. | |
Indagini microbiologiche sull’efficacia del lisozima nella vinificazione in rosso. | 1-gen-2010 | Azzolini, M.; Zapparoli, G.; Veneri, G.; Tosi, E. | |
Protein recovery and quantification in wine: development of a new procedure | 1-gen-2005 | Vincenzi, S.; Mosconi, Silvia; Zoccatelli, Gianni; DALLA PELLEGRINA, Chiara; Veneri, Gianluca; Chignola, Roberto; DAL BELIN PERUFFO, Angelo; Curioni, Andrea; Rizzi, Corrado | |
Resistance of enterococci to ampicillin and glycopeptide antibiotics in Italy | 1-gen-1998 | Fontana, Roberta; Ligozzi, Marco; Mazzariol, Annarita; Veneri, Gianluca; Cornaglia, Giuseppe | |
Studies on the joint cytotoxicity of wheat germ agglutinin and monensin | 1-gen-2004 | DALLA PELLEGRINA, Chiara; Matucci, Andrea; Zoccatelli, Gianni; Rizzi, Corrado; Vincenzi, S.; Veneri, Gianluca; Andrighetto, G.; DAL BELIN PERUFFO, Angelo; Chignola, Roberto | |
Temperature-dependent decay of wheat germ agglutinin activity and its implications for food processing and analysis | 1-gen-2004 | Matucci, Andrea; Veneri, Gianluca; DALLA PELLEGRINA, Chiara; Zoccatelli, Gianni; Vincenzi, S.; Chignola, Roberto; DAL BELIN PERUFFO, Angelo; Rizzi, Corrado | |
Valutazione d’idoneità qualitativa di un ceppo di Oenococcus oeni da impiegare come starter della fermentazione malolattica in vino | 1-gen-2007 | Tosi, E.; Veneri, G.; Cipriani, M.; Vagnoli, P.; Zapparoli, Giacomo |