AZZOLINI, Michela
AZZOLINI, Michela
DIPARTIMENTO DI BIOTECNOLOGIE
Caratterizzazione di ceppi di Botrytis cinerea da utilizzare per la produzione di vini passiti
2012-01-01 Tosi, E.; Azzolini, Michela; Lorenzini, Marilinda; Zapparoli, Giacomo
Indagini microbiologiche sull’efficacia del lisozima nella vinificazione in rosso.
2010-01-01 Azzolini, M.; Zapparoli, G.; Veneri, G.; Tosi, E.
Induction of grape botrytization during withering affects volatile composition of Recioto di Soave, a "passito"-style wine
2013-01-01 Tosi, E; Azzolini, Michela; Lorenzini, Marilinda; Torriani, Sandra; Fedrizzi, B; Finato, F; Cipriani, M; Zapparoli, Giacomo
Post-harvest grape infection of Botrytis cinerea and its interactions with other moulds under withering conditions to produce noble-rotten grapes
2013-01-01 Lorenzini, Marilinda; Azzolini, Michela; Emanuele, Tosi; Zapparoli, Giacomo
Selection of Botrytis cinerea and Saccharomyces cerevisiae strains for the improvement and valorization of Italian passito style wines.
2013-01-01 Azzolini, Michela; Tosi, E; Faccio, S; Lorenzini, Marilinda; Torriani, Sandra; Zapparoli, Giacomo
Sporobolomyces agrorum sp. nov. and Sporobolomyces sucorum sp. nov., two novel basidiomycetous yeast species isolated from grape and apple must in Italy
2019-01-01 Lorenzini, Marilinda; Zapparoli, Giacomo; Azzolini, Michela; Carvalho, Claudia; Sampaio, Jose Paulo