TORRIANI, Sandra

TORRIANI, Sandra  

DIPARTIMENTO DI BIOTECNOLOGIE  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 76 (tempo di esecuzione: 0.066 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
A study on the interrelation among yeasts, territory and wine production chain aimed to safeguard the quality and typicity of Vino Santo Trentino. 1-gen-2008 Cavagna, Matteo; Lorenzini, Marilinda; Torriani, Sandra
AFLP technique as AFLP technique as molecular typing of Streptococcus thermophilus strains 1-gen-2009 Bove, Cg; Lazzi, C; Sgarbi, E; Gatti, M; LA GIOIA, Federica; Marzotto, Marta; Torriani, Sandra; Neviani, E.
Analisi trascrittomica della risposta a stress abiotici in Oenococcus oeni PSU-1 mediante DNA-microarray 1-gen-2009 Felis, Giovanna; Ferrarini, Alberto; Stefanelli, Elena; Tononi, Paola; Fracchetti, Fabio; Delledonne, Massimo; Pezzotti, Mario; Torriani, Sandra
Antimicrobial activities of Streptococcus thermophilus natural strains and occurrence of thermophilin genes and gene clusters 1-gen-2012 Rossi, Franca; Marzotto, Marta; Cremonese, S.; Rizzotti, Lucia; Torriani, Sandra; Dellaglio, F.
Appaxximento expertise: studiare la complessità delle vinificazioni spontanee per mimarla in modo controllato 1-gen-2013 Torriani, Sandra
Application of molecular techniques for assessing the microbiological safety of traditional foods. 1-gen-2006 Torriani, Sandra; Guglielmini, Elena
Applicazione della microspettroscopia FT-IR allo studio del processo autolitico in Saccharomyces cerevisiae. 1-gen-2007 Cavagna, M.; Rossi, Franca; Torriani, Sandra; Dell’Anna, R.; MALVEZZI CAMPEGGI, Flaminia; Monti, Francesca
Applicazione della tecnologia DNA-microarray per la caratterizzazione tassonomica e funzionale dei batteri lattici. 1-gen-2006 Castioni, Anna; Fracchetti, Fabio; Felis, Giovanna; Zanini, K.; Rossi, Franca; Torriani, Sandra
Applicazione di criteri convenzionali e innovativi per la selezione di lieviti autoctoni per la produzione di vini veneti 1-gen-2007 E., Benedetti; Bocca, E.; Ferrarini, Roberto; Torriani, Sandra; Gatto, Veronica
Biogenic amines metabolisms in foods from the perspective of yeasts. 1-gen-2004 Suzzi, G.; Gardini, F.; Belletti, N.; Martuscelli, M.; Torriani, Sandra
Biotic and abiotic factors affecting biogenic amine formation in fermented food. 1-gen-2003 Suzzi, G.; Gardini, F.; Torriani, Sandra
Caratterizzazione molecolare e funzionale di Oenococcus oeni nell’era post-genomica 1-gen-2007 Torriani, Sandra; Fracchetti, Fabio
Cell aggregation: a defensive strategy shown by Oenococcus oeni Br10 to survive in stressful environments? 1-gen-2007 Fracchetti, Fabio; Dellaglio, Franco; Suzzi, G.; Torriani, Sandra
Co-impiego di lieviti e batteri malolattici produttori di biocapsule come metodo innovativo nei processi di vinificazione. 1-gen-2009 Fracchetti, Fabio; Dellaglio, Franco; Torriani, Sandra
Comparative genomics for the taxonomy of the family Lactobacillaceae 1-gen-2011 Salvetti, Elisa; Torriani, Sandra; Dellaglio, Franco; Felis, Giovanna
Conjugal Transfer of Tetracycline Resistance Genes and characterization of tet(M) in Enterococci Isolated from a Total Food Chain 1-gen-2008 Rizzotti, Lucia; Lavarini, E; LA GIOIA, Federica; Torriani, Sandra
Conosci l’attore principale della fermentazione? Dominanza e co-dominanza di ceppi di lievito in fermentazioni industriali 1-gen-2013 DEL CASALE, Antonio; Gaio, E.; Felis, Giovanna; Gatto, Veronica; Torriani, Sandra; Fracchetti, Fabio
Description of Lactobacillus delbrueckii subsp. indicus, a novel subspecies grouping strains isolated from Indian yogurt. 1-gen-2005 Castioni, Anna; Germond, J. E.; Torriani, Sandra; Felis, Giovanna; Dellaglio, F.
Design and validation of a diagnostic DNA microarray for identification of Enterococcus species and testing virulence and antibiotic resistance genes. 1-gen-2008 Fracchetti, Fabio; Delgado, S.; Aliprandi, M.; Felis, Giovanna; Vallini, I.; Mantero, G.; Torriani, Sandra
DGGE: an useful tool for discriminating microbial species of oenological interest. 1-gen-2003 Torriani, Sandra; Dalai, I.; Bovo, E.; Suzzi, G.; Dellaglio, Franco