Sfoglia per Autore
Genomic and phenotypic diversity of Dekkera bruxellensis (Brettanomyces) strains isolated from italian red wines
2004-01-01 Gatto, Veronica; Rossini, R.; Ferrarini, Roberto; Torriani, Sandra
Rapid screening of tyramine producing Gram-positive bacteria associated with fermented foods by PCR-based methods.
2004-01-01 Torriani, Sandra; Sembeni, Silvia; Gatto, Veronica; Suzzi, G.; Gardini, F.
Microbial population changes during sourdough fermentation monitored by DGGE analysis of 16S and 26S rRNA gene fragments.
2004-01-01 Gatto, Veronica; Torriani, Sandra
A survey on yeast microbiota associated with an Italian traditional sweet-leavened baked good fermentation.
2004-01-01 Vernocchi, P.; Valmorri, S.; Gatto, Veronica; Torriani, Sandra; Gianotti, A.; Suzzi, G.; Guerzoni, M. E.; Gardini, F.
Nuove colture di batteri lattici per lo sviluppo di alimenti funzionali
2005-01-01 Torriani, Sandra; Dellaglio, Franco; Cristofoletti, M.; Gatto, Veronica
Occurrence of indigenous bacteriocin-producing Lactococcus lactis strains from an artisanal cheese produced in “malga” of the Val Venosta area.
2006-01-01 Gatto, Veronica; Cristofoletti, M.; Torriani, Sandra
Isolamento e caratterizzazione di ceppi microbici autoctoni dei formaggi siciliani, Pecorino Siciliano e Ragusano
2006-01-01 Torriani, Sandra; Simeoni, D.; Rizzotti, L.; Gatto, Veronica
Isolamento e caratterizzazione della microflora autoctona dei formaggi Trentingrana, Monteveronese e Valvenosta
2006-01-01 Simeoni, D.; Gatto, Veronica; Knijff, E.; Sabattini, G.; Cristofoletti, M.; Dellaglio, F.
A genetic insight into peptide and amino-acid utilization by Propionibacterium freudenreichii LMG 16415.
2006-01-01 Rossi, Franca; Gatto, Veronica; Marzotto, Marta; Torriani, Sandra
Applicazione di criteri convenzionali e innovativi per la selezione di lieviti autoctoni per la produzione di vini veneti
2007-01-01 E., Benedetti; Bocca, E.; Ferrarini, Roberto; Torriani, Sandra; Gatto, Veronica
Criteri funzionali e di sicurezza per la valutazione di batteri lattici e lieviti da impiegare nella produzione di alimenti fermentati e come probiotici
2008-01-01 Gatto, Veronica
Rapid detection and quantification of tyrosine decarboxylasegene (tdc) and its expression in Gram-Positive bacteriaassociated with fermented foods using PCR-based methods
2008-01-01 Torriani, Sandra; Gatto, Veronica; Sembeni, Silvia; Tofalo, R.; Suzzi, G.; Belletti, N.; Gardini, F.; BOVER CID, S.
Modeling the aminogenic potential of Enterococcus faecalis EF37 in dry fermented sausages through chemical and molecular approaches
2008-01-01 Gardini, F.; Bover Cid, S.; Tofalo, R.; Belletti, N.; Gatto, Veronica; Suzzi, G.; Torriani, Sandra
Relationships between microbial population dynamics and putrescine and cadaverine accumulation during dry fermented sausage ripening
2009-01-01 Bover Cid, S; Torriani, Sandra; Gatto, Veronica; Tofalo, R; Suzzi, G; Belletti, N; Gardini, F.
An assessment of factors characterising the microbiology of Grana Trentino cheese, a Grana-type cheese
2012-01-01 Rossi, Franca; Gatto, Veronica; Sabattini, G.; Torriani, Sandra
Conosci l’attore principale della fermentazione? Dominanza e co-dominanza di ceppi di lievito in fermentazioni industriali
2013-01-01 DEL CASALE, Antonio; Gaio, E.; Felis, Giovanna; Gatto, Veronica; Torriani, Sandra; Fracchetti, Fabio
Genetic diversity of enterococci from Iranian home-made artisanal dairy products
2014-01-01 Fatemeh, Nejati; Gatto, Veronica; Anna, Castioni; Marta, Tebaldi; Mahdi, Babaei; Fabio, Fracchetti; Felis, Giovanna
Control of tyramine and histamine accumulation by lactic acid bacteria using bacteriocin forming lactococci.
2014-01-01 Tabanelli, G.; Montanari, C.; Bargossi, E.; Lanciotti, R.; Gatto, Veronica; Felis, Giovanna; Torriani, Sandra; Gardini, F.
The Capability of Tyramine Production and Correlation between Phenotypic and Genetic Characteristics of Enterococcus faecium and Enterococcus faecalis Strains
2015-01-01 Bargossi, Eleonora; Gardini, Fausto; Gatto, Veronica; Montanari, Chiara; Torriani, Sandra; Tabanelli, Giulia
Tyrosine decarboxylase activity of enterococci grown in media with different nutritional potential: tyramine and 2-phenylethylamine accumulation and tyrDC gene expression
2015-01-01 Bargossi, Eleonora; Tabanelli, Giulia; Montanari, Chiara; Lanciotti, Rosalba; Gatto, Veronica; Gardini, Fausto; Torriani, Sandra
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile